Toyota Aygo X – Zo rijdt de versie met CVT-automaat

We konden al eerder met de Toyota Aygo X op pad, maar toen was de auto nog niet helemaal af. Nu wel, en als bonus rijden we hem met de nieuwe cvt-automaat.

Het verhaal is inmiddels bekend. Peugeot en Citroën scharen zich bij de merken die het A-segment, dat van de allerkleinste modellen, links laten liggen. Daarmee staat Toyota er alleen voor. Het zou een logisch vervolg zijn om dit louter voor Europa interessante segment eveneens te verlaten, maar nee, de Japanse gigant heeft besloten op eigen houtje door te gaan. Dat doet het merk met een auto die nog steeds Aygo heet en die met name aan de ­achterkant sterk op het vorige model lijkt, maar tegelijk wezenlijk anders is. Groter, om te beginnen, want de Toyota Aygo X is 5 centimeter hoger, 12,5 centimeter breder en maar liefst 23,5 centimeter langer dan zijn voorganger. Daarmee zit hij …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.