Zes op de tien Nederlanders steunt verdere verlaging snelheidslimiet

Verlaag de maximumsnelheid om het olieverbruik terug te dringen. Dat is een voorstel dat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) opperde. Zestig procent van de Nederlanders stemt met dat idee in, zo blijkt uit een enquête van ANP en LocalFocus in samenwerking met Kieskompas. Een deel van hen vindt een maximumsnelheid van 90 km/h overdag ‘zeker weten’ een goed idee.

Het IEA doet wereldwijd een oproep om olie te besparen vanwege de oorlog in Oekraïne. De organisatie stelt daarbij voor om de maximumsnelheid met 10 km/h te verlagen. Nederland voerde al een forse snelheidsverlaging van 130 km/h naar 100 km/h door vanwege de ‘stikstofcrisis’, maar dat is volgens een deel van de geënquêteerden kennelijk nog niet genoeg. Kieskompas legde de voorgestelde besparingsmaatregel van het IEA namelijk voor aan een ‘representatieve groep van bijna 4.000 volwassen Nederlanders.’ 60 procent van hen is voor een snelheidsreductie, één op de drie voorstanders staat zelfs …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.