Tesla heeft productieprobleem door Chinese lockdowns

Tesla heeft voor het eerst te maken met een echt productieprobleem in China. Wegens het coronavirus stelde de overheid strenge lockdowns in, waardoor de fabriek van Tesla in Shanghai nu al ongeveer drie weken stil ligt. Daardoor loopt Tesla de productie van tienduizenden auto’s mis.

Door de lockdowns zit een groot deel van China op slot, waaronder dus ook de miljoenenstad Shanghai. Sinds de productielijn eind maart gedwongen dicht moest, heeft de fabriek al krap 40.000 Tesla’s niet in elkaar kunnen schroeven. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer er verbetering in deze situatie komt. De problemen voor Tesla kunnen nog groter worden als de lockdown verder wordt uitgebreid en leveringen aan de Tesla-fabriek stilvallen.
In het vierde kwartaal van 2021 produceerde Tesla wereldwijd 305.000 auto’s. Het huidige verlies in Shanghai komt neer op 13 procent van dat aantal, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.