Porsche 911 (997) – Facelift Friday

Porsche gaat bij facelifts en de introductie van nieuwe modellen doorgaans behoudend te werk als het gaat om wijzigingen aan het ontwerp. Zo ook bij generatie-997 van de 911, die in 2008 een opfrisbeurt kreeg. Bij de vierwielaangedreven modellen zijn de veranderingen nog het grootst.

Geleidelijke evolutie: dat is de kern van de Porsche 911, die met zijn iconische silhouet al sinds 1964 een vaste waarde is in het gamma van Porsche. Tot het einde van de jaren 90 bleef het uiterlijk van de 911 in feite hetzelfde, waarbij met name de ronde koplampen een kenmerkend element waren. De 996 bracht daar in 1998 verandering in: niet langer waren de koplampen rond, maar kregen ze een vorm die gekscherend ‘spiegelei’ werd genoemd. Dat bracht een behoorlijke schok teweeg onder de meeste Porsche-liefhebbers, om nog maar te zwijgen over de introductie van de watergekoelde motor.
Bij de introductie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.