Ophef in Frankrijk over miljoenenbonus Stellantis-topman Tavares

Carlos Tavares, de CEO van Stellantis, heeft vorig jaar een miljoenenbonus ontvangen. De Portugees leidt daarvoor natuurlijk ook een megaconcern met grote merken als Peugeot, Opel en Fiat onder zich, maar toch wordt er geschokt gereageerd op de bedragen. De Franse president Emmanuel Macron en zijn rivaal Marine Le Pen eisen verandering.

Carlos Tavares haalde vorig jaar als topman van Stellantis €19 miljoen binnen. Het vaste loon bedroeg €2 miljoen, de rest ging om bonussen. Daarnaast heeft Tavares recht op een aandelenpakket ter waarde van €32 miljoen. Stellantis heeft ook nog langetermijnafspraken met Tavares staan van bij elkaar €25 miljoen. Deze bedragen hebben in Frankrijk voor de nodige opschudding gezorgd. President Emmanuel Macron noemde de beloning van tientallen miljoenen euro’s schokkend. Hij kreeg bijval van zijn uitdager voor de presidentsverkiezingen Marine Le Pen.
Macron noemde de beloning niet alleen schokkend maar ook buitensporig. “We hebben het hier over astronomische bedragen”, aldus de zittend …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.