BMW-topman waarschuwt: ‘Niet alleen op EV’s inzetten’

BMW houdt stevig vast aan zijn ‘Power of Choice’-benadering, waarbij auto’s met verschillende aandrijfvormen op de markt komen. Een volledige overschakeling naar puur elektrische modellen is wat topman Oliver Zipse betreft nog lang niet aan de orde.

De ene na de andere autofabrikant stelt een scherpe deadline voor de brandstofmotor. Er zijn twee fabrikanten die daar uitgesproken tegen zijn: Toyota en BMW. Bij Toyota benadrukte men eind vorig jaar dat elektrisch rijden zelfs in 2040 nog niet voor iedereen weggelegd zal zijn. Daarom gaat de brandstofmotor nog lang niet bij het grofvuil, Toyota wil immers ook auto’s blijven verkopen op plekken waar elektrisch rijden voorlopig nog geen reëel alternatief is. BMW-topman Oliver Zipse ziet dat in grote lijnen ook zo: “Als iemand om de één of andere reden geen elektrische auto …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.