Volkswagen verwacht meer moeilijkheden door oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne leidt bij diverse autofabrikanten al tot tekorten aan grondstoffen en onderdelen. De Volkswagen Group berichtte daar eerder ook al over, maar stelt dat het nog meer impact kan gaan hebben dan tot nu toe werd verwacht.

Volkswagen verwacht dit jaar veel last te hebben van tekorten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die oorlog verstoort nu al toeleveringsketens voor materialen en onderdelen. Stijgende prijzen voor grondstoffen zoals staal kunnen nog meer financiële pijn veroorzaken. In het eerste kwartaal boekte het Duitse concern toch nog een veel hogere winst dan een jaar eerder, meldt Volkswagen bij zijn voorlopige cijfers.
Ondanks de positieve resultaten is er veel onzekerheid over de rest van het jaar door de oorlog. De gevolgen daarvan zijn volgens Volkswagen moeilijk te voorspellen. Daarnaast nemen de coronabesmettingen in China weer toe, waarop de Chinese overheid met erg strenge lockdowns …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.