Mobiele flitspalen ingezet in strijd tegen hardrijders

Veel automobilisten weten wel waar vaste flitspalen staan of krijgen er een melding van. Het OM heeft nu een manier gevonden om dat voor te zijn: mobiele flitspalen. Er zijn er al 50 van besteld na een succesvolle proef.

Vaste flitspalen leveren nog zat mensen een prent op, maar de effectiviteit is natuurlijk niet zo groot als het gaat om het aanpakken van hardrijders die vaker langs die plek komen. Mobiele flitsers, bediend door agenten ter plaatse, zijn al een middel om daarop in te spelen. Nu komt er echter nog een middel bij dat eenvoudiger is: mobiele flitspalen (foto 2). Dat meldt het AD. Hoewel die net als gewone flitspalen betrekkelijk makkelijk te spotten zijn, kunnen ze natuurlijk opduiken op plekken waar men niet had verwacht geflitst te kunnen worden. Bovendien …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.