Jaguar XK European: restomod met minimaal 300 pk

Heb je ergens nog een zak geld en een oude, verrotte Jaguar XK uit de jaren ’50 liggen? Dan heeft het Britse restauratiebedrijf Thornley Kelham goed nieuws voor je. Het bedrijf introduceert namelijk de Jaguar XK European, een minimaal 300 pk sterke restomod op basis van de Jaguar XK. Daarbij gingen de Britten tamelijk voortvarend te werk.

Het lijkt wel restomods te regenen in autoland. Gisteren kwam bijvoorbeeld nog de Healey by Caton voorbij, een herboren Austin Healey 100/4. Deze Jaguar XK European staat nog op een iets hoger plan. Waar de Healey 2.000 manuren kost om in elkaar te schroeven, is Thornley Kelham maar liefst 5.000 uur bezig met deze XK. Allereerst verwijst het bedrijf de originele carrosserie richting de prullenbak. De XK European krijgt namelijk een geheel nieuwe aluminium carrosserie. Voor het ontwerp daarvan is Paul Howse verantwoordelijk, de man die ook de McLaren P1 op papier zette. Zijn ontwerp blijft …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.