‘In 2030 wordt helft minder diesel en kwart minder benzine getankt’

Naar verwachting tanken personenauto’s en lichte bedrijfswagens in 2030 ongeveer 50 procent minder diesel en bijna een kwart minder benzine dan in 2021. Dat blijkt uit een scenario-onderzoek van dat bureau VMS Insight in opdracht van Bovag heeft uitgevoerd.

Bovag heeft diverse toekomstscenario’s voor brandstofgebruik in Nederland door laten rekenen. Daarbij zijn zaken als economische verwachtingen en ontwikkelingen rondom elektrisch rijden, denk aan het milieuzonebeleid en subsidies, meegenomen. Ook kijkt men naar de toekomstplannen van autofabrikanten. Het volgens Bovag meest gangbare scenario voorspelt dat personenauto’s en lichte bedrijfswagens in 2030 samen 1,3 miljard liter diesel tanken. Een enorme sloot natuurlijk, maar het is wel de helft van het aantal liter diesel dat in 2021 werd getankt (2,6 miljard liter). Ook als we het zwaardere vrachtverkeer meenemen wordt er in 2030 naar verwachting fors minder diesel getankt, al bedraagt de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.