Elektrische Mercedes-Benz rijdt ruim 1.000 kilometer op één lading

Mercedes-Benz heeft het voor elkaar gekregen om met een elektrische auto ruim 1.000 kilometer te rijden zonder bij te laden. Mercedes-Benz deed zijn experiment niet met zomaar een EV, maar met de hypermoderne Vision EQXX.

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in januari trok Mercedes-Benz het doek van de Vision EQXX, een uiterst aerodynamisch vormgegeven elektrisch studiemodel dat tot de tanden toe bewapend was met zaken om een zo groot mogelijke actieradius uit een niet eens overdreven groot accupakket te wringen. De EQXX had een cW waarde van slechts 0,27, stond op lichtgewicht wielen en een lichtgewicht constructie. Mercedes-Benz beloofde dat de Vision EQXX in staat zou moeten zijn om 1.000 kilometer ver te komen met een volle accu. Mercedes-Benz heeft de Vision EQXX nu daadwerkelijk de weg op gestuurd. Het resultaat? De belofte is ingelost.
Mercedes-Benz Vision EQXX
Op 5 april zette de Vision EQXX om …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.