Deus Vayanne: 2.230 pk en 2.000 Nm aan elektrokracht

Het even piepjonge als ambitieuze Deus Automobiles heeft een elektrische supercar gepresenteerd die tot bijna onaardse prestaties in staat is. Maak kennis met de Vayanne, een supercar met 2.230 door designhuis ItalDesign verpakte elektro-pk’s.

Deus Automobiles is de zoveelste kleine autofabrikant die een heftige elektrische aandrijflijn in een superverpakking propt in de hoop er goede zaken mee te doen. Is de Vayanne die je op deze foto’s ziet dan niets dan zogenoemde vaporware? Op spectaculaire wijze aangekondigd en klaar om in het afvoerputje van de automobiele vergetelheid te eindigen? Wie zal het zeggen. Feit is dat het in 2020 in Wenen opgerichte bedrijf wel grote namen aan zich heeft weten te binden. De eerste auto van het ambitieuze is namelijk samen met Williams Advanced Engineering ontwikkeld en door designhuis ItalDesign getekend. Er zijn slechtere starts.
We beginnen met de aandrijflijn, die valt namelijk het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.