Veilig Verkeer Nederland: ‘Snelheidslimiet N-wegen moet omlaag’

Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil het aantal verkeersdoden sneller omlaag hebben. Om dat doel te bereiken, moeten volgens de organisatie gerichte maatregelen genomen worden. Het verlagen van de maximumsnelheid op provinciale wegen is één van de ideeën die VVN oppert.

Iedere dode in het verkeer is natuurlijk enorm betreurenswaardig, maar statistisch gezien gaat het in Nederland eigenlijk best goed met het aantal verkeersdoden. Uit cijfers van het CBS bleek dat vorig jaar 582 mensen in Nederland om het leven kwamen door een verkeersongeval. Dat is het laagste aantal verkeersdoden sinds 2015. Toch ziet VVN nog mogelijkheden om dat aantal verder omlaag te brengen. Daarvoor moeten hoge snelheden ingeperkt worden, te beginnen met de provinciale wegen. “Daar vallen veel klappen”, aldus een woordvoerder van VVN. “25 procent van de verkeersdoden valt op een N-weg.” …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.