Opel Calibra – Rijtest – Uit de Oude Doos

Genoeg autoliefhebbers zullen nog wel eens met weemoed terugdenken aan de tijd dat bread-and-butter-merken nog met coupés op basis van doodnormale modellen kwamen. 30 jaar geleden reden we met zo eentje: de Opel Calibra.

De Renault Laguna Coupe, de Peugeot 406 Coupé, de Opel Manta, de Ford Capri, stuk voor stuk spraakmakende coupés van merken die zich daar nu niet meer aan zouden durven wagen. De consument vraagt er kennelijk niet genoeg om en het zijn ook niet allemaal echt kasspekkers gebleken. Voor het imago van een merk waren ze wel vaak goed en dat gold in ieder geval ook voor de Calibra. Die wist met zijn uiterlijk namelijk de handen behoorlijk op elkaar te krijgen toen-ie in 1989 aan het grote publiek werd voorgesteld. Natuurlijk zette Opel verder terug in het verleden met bijvoorbeeld de Monza en de Manta ook al spraakmakende coupés neer, maar met de Calibra liet Opel eind jaren 80 zien dat het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.