Eén ster voor Dacia Jogger bij crashtest Euro NCAP

Veiligheidsinstituut Euro NCAP lanceerde de afgelopen periode weer drie nieuwe auto’s richting de muur of andere voorwerpen: de Dacia Jogger, DS 4 en Honda HR-V. Bij de laatste twee rolde een prima score van vier sterren uit de test, Dacia gaat wederom teleurgesteld naar huis.

Scheutig met de sterren is Euro NCAP bij deze lichting auto’s niet bepaald. De DS 4 krijgt vier sterren omdat het standaard autonome noodremsysteem, dat alleen met een camera werkt, volgens NCAP niet goed genoeg is. NCAP plaatst daar wel de kanttekening bij dat de DS 4 vijf sterren in de wacht sleept als het optionele ‘Safety Pack Plus’ is aangevinkt. Dan krijgt de noodremassistent er namelijk een radarsensor bij, waardoor het in de tests beter presteert. Over andere zaken op de DS 4, zoals een centrale airbag tussen de bestuurder en passagier in en een motorkap die omhoog komt bij een botsing met een voetganger, was NCAP wel …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.