Caton blaast Austin-Healey 100 nieuw leven in

Austin-Healey is terug! Althans, niet als merk. De Britse coachbuilder Caton presenteert namelijk zijn eerste product in de vorm van de ‘Healey by Caton’, een zogeheten restomod op basis van de Austin-Healey 100/4 uit de jaren ’50. Caton gaat daarbij behoorlijk voortvarend te werk.

Caton blijft in grote lijnen trouw aan het design van de originele Austin-Healey 100, maar het jonge bedrijf past de auto wel degelijk aan. Dat kun je ze overigens best toevertrouwen: het team bestaat deels uit dezelfde mensen die ook werkten aan ‘continuation cars’ van de Jaguar XKSS en D-Type. Caton paste onder meer de grille van de Healey aan en verwijderde de voor- en achterbumpers om de 100 een gladder uiterlijk te geven. Daarnaast zijn de voorspatborden nu van aluminium en werkte Caton eraan om het aantal naden …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.