Acura vertrekt uit China

Acura verlaat de Chinese markt. GAC Honda stopt in China met het leveren van auto’s van Honda’s luxedivisie. Daarmee komt er na slechts zo’n 6 jaar in China al een eind aan het bestaan van het merk.

Honda heeft in China samenwerkingsverbanden met zowel Dongfeng als GAC. De joint-venture GAC Honda nam onder meer de levering van modellen van Honda’s luxemerk Acura onder zijn hoede, maar dat is niet langer het geval. Vanaf 2023 produceert en verkoopt GAC Honda geen auto’s van Acura meer, zo bericht Honda in een verklaring.
Naar eigen zeggen stopt Honda in China met Acura om “de implementatie van zijn elektrificatiestrategie” te bevorderen. Onlangs stampte Honda in China een nieuw submerk uit de grond: e:NP. Onder het e:NP-label gaat GAC Honda volledig elektrische auto’s verkopen.
Lang is …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.