AM General Humvee (1986) – In het Wild

Elke Hummer is een opvallende verschijning in Nederland, zeker een Hummer H1. Hier hebben we echter te maken met een Humvee, de auto waarmee het allemaal begon. Dat is natuurlijk nog specialer.

Het meest bekende legervoertuig ter wereld is waarschijnlijk nog steeds de Willys Jeep, al doet de Humvee ook een goeie gooi naar deze titel. De Humvee heeft al vier decennia zijn dienst bewezen voor voornamelijk het leger van de Verenigde Staten en is daarom uitgegroeid tot een waar icoon. De komst van de burgerversie, de Hummer, heeft daar uiteraard flink aan bijgedragen. Het exemplaar dat we hier dankzij AutoWeek-forumlid Afentoe voor ons hebben, stamt echter nog van vóór de komst van de Hummer H1. We hebben hier immers van doen met een Humvee uit 1986 en de H1 verscheen pas in 1992 op de markt.
De Humvee kent zijn …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.