Volkswagen: ‘Chiptekort zorgt voor problemen tot in 2024’

Het kan nog wel een hele tijd duren voordat het wereldwijde chiptekort niet langer een stempel drukt op de auto-industrie. Dat is de verwachting van Volkswagen Group-CFO Arno Antlitz.

Het chiptekort zorgt nog altijd voor verminderde productie, vooral in Europa. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van AutoForecast Solutions, waarover Automotive News bericht. De recentste schatting is dat er dit jaar wereldwijd al 1,4 miljoen auto’s minder zijn gebouwd dan de bedoeling was. De vooruitzichten zijn ook weer wat somberder geworden: het verwachte productieaantal voor het hele jaar is nog eens met bijna 100.000 auto’s verminderd in een laatste prognose. Maar liefst 97.600 daarvan komen op conto van verder geschrapte productie in Europa. Ons werelddeel wordt relatief het hardst geraakt, merken ze ook bij de Volkswagen Group.
Arno Antlitz, de financiële topman van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.