Parkeervergunningen duurder geworden

Het leven wordt op tal van fronten alsmaar duurder. Dat gaat ook op voor parkeervergunningen, die gemiddeld een procent duurder werden in een jaar tijd. Er zijn echter uitschieters naar boven en beneden.

De kosten voor een parkeervergunning zijn in een jaar tijd gemiddeld met ruim 1 procent gestegen. In de gemeenten Nijkerk, Meppel, Den Bosch en Utrecht gingen de kosten met meer dan 10 procent omhoog. Nijkerk spant de kroon (+24 procent), gevolgd door Meppel (+20,1 procent) en Den Bosch (+17,4 procent). In Utrecht (+14,8 procent) vraagt men meer geld om de leefbaarheid te verbeteren en financiële tegenvallers op te vangen, meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van onderzoek in de centra van 119 gemeenten.
In Nijmegen gingen de kosten voor een eerste parkeervergunning met ruim 73 procent omlaag. Tweede en derde vergunningen werden juist duurder. Ook bezoekers van de stad moeten meer …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.