Charles Leclerc domineert Grand Prix van Australië

Charles Leclerc was oppermachtig tijdens de Grand Prix van Australië. De Ferrari-coureur leek één met zijn auto en domineerde op het Albert Park Circuit. Max Verstappen kan na deze race beter niet naar de stand in het kampioenschap kijken.

Al bij de start van de race was Leclerc goed weg. De Monegask startte op de medium band en hield het daarop lang vol. Verstappen probeerde aan het begin van de race aan te haken, maar de Nederlander kon het tempo van Leclerc niet volgen. Red Bull haalde Verstappen eerder naar binnen omdat hij te maken had met slijtage van zijn linker voorband. Een undercut werd het niet: Leclerc behield de leiding gedurende de hele wedstrijd.
Red Bull moet zich ondertussen achter zijn oren gaan krabben, want in de slotfase van de race liet de motor van Verstappen het afweten voor de tweede keer dit seizoen. Dat betekent dat de regerend wereldkampioen na de derde Grand Prix op 25 punten blijft …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.