Nissan Ariya – Eerste rijtest

Nissan mag zichzelf dankzij de Leaf een ware EV-pionier noemen, maar die initiële voorsprong is het merk ook al jaren kwijt. Met de Ariya wil Nissan weer aansluiting vinden bij de huidige generatie elektrische cross-overs. Eens kijken of dat lukt.

De Leaf was in 2010 de allereerste gangbare en zelfs enigszins betaalbare elektrische auto voor het grote publiek. Daarmee was Nissan zelfs eerder dan Tesla, dat in die tijd nog slechts de ­exclusieve en dure Roadster verkocht. De Leaf is er nog, maar inmiddels is hij ­ondanks een generatiewissel en allerlei aanpassingen wel stevig achterhaald. Er kwam nog wel een elektrische besteller in de vorm van de E-NV200 (en zijn personenauto-broertje Evalia), maar verder bleef het veel te lang stil op het gebied van elektrische Nissans. Zonde, want intussen zat de concurrentie bepaald niet stil. In het huidige aanbod van elektrische modellen, die niet zelden op een speciaal voor die autosoort …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.