Grote verschillen in werkplaatstarieven merkdealers

De factuur van de garage behoort tot de hoogste rekeningen die je moet betalen. Over het algemeen is de factuur netjes uitgesplitst en kun je duidelijk zien wat je voor de onderdelen betaalt. Onderaan de streep bepaalt het uurtarief echter voor een aanzienlijk deel de hoogte van de factuur. En dat tarief is vaak onduidelijk. Tijd voor een rondgang langs de dealers.

Of het nu gaat om een splinternieuwe auto of een frisse occasion: zo duidelijk als de aanschafprijs doorgaans is, zo ondoorzichtig zijn de onderhoudsprijzen van een auto. Vaak zijn die kosten vakkundig verstopt in pakketten en het werkplaats­tarief is doorgaans in nevelen gehuld. Reden voor ons om daar eens dieper in te duiken. Wat vraagt de merkdealer nu eigenlijk voor een uurtje ‘schroeven’, zoals dat in de garagebranche oneerbiedig heet. En hoeveel maakt het voor de portemonnee nu eigenlijk uit in welk merk je rijdt en welke aandrijflijn je kiest? Want we willen ook weten of er onderscheid bestaat in de tarieven voor benzine, diesel en elektrisch.
Over een paar jaar neemt het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.