De Maserati Kubang werd vooral geen SUV genoemd

Het idee van een SUV voor Maserati ontstond al zo’n twintig jaar geleden, ook al werd die term nog zorgvuldig weggehouden bij het eerste serieuze studiemodel. Ontwerper Giugiaro sprak liever van een GT met ruime gebruiksmogelijkheden.

‘Deze auto symboliseert mijn visie op een aangepaste SUV”, zo begint Giorgetto Giugiaro zijn relaas over de Maserati Kubang GT Wagon in het overzichtsboek ‘Design by Giugiaro’ van Peter Vann uit 2003 – het jaar waarin het onderhavige model debuteerde op de autoshow van Detroit. Toch een soort SUV, dus? Nee: “Ik heb altijd het idee gehad dat SUV’s terreinwagens zijn die gaandeweg een steeds geciviliseerder karakter kregen. Ze ontberen hoe dan ook het comfort en het rijplezier zoals alleen een personenauto die kan bieden.”
Idee van Ferrari-baas
Het idee voor een als hierboven omschreven model voor Mase­rati kwam van Luca di Montezemolo, hoogste baas van Ferrari, waartoe ook Maserati …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.