Volkswagen keurt F1-plannen Porsche en Audi goed

De Raad van Bestuur en Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep keuren de deelname van Porsche en Audi aan de Formule 1 goed. Dat meldt Automotive News. Het lijkt erop dat de eerder bekende plannen van de twee merken nu werkelijkheid gaan worden. Enkele coureurs, waaronder Max Verstappen, zijn blij met het nieuws.

Met de formele goedkeuring zet Volkswagen de deur open voor de eerdere plannen van Audi en Porsche om per 2026 in te stappen in de Formule 1. Dat is ook het jaar waarin het nieuwe motorreglement zijn intrede doet. Door het schrappen van onder meer de MGU-H, die hitte omzet in elektriciteit voor het hybride systeem, wordt het vanaf dan een stuk eenvoudiger om motoren te gaan ontwikkelen. Zoals het er nu naar uitziet wil Porsche gaan samenwerken met Red Bull en gaat Audi via …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.