Smart Forfour en Mitsubishi Colt: een kortdurende samenwerking

In de stroom van autonieuws trokken twee aankondigingen deze week de aandacht: Mitsubishi komt met een nieuwe Colt en Smart introduceerde een nieuw model, de ‘#1’. De onthullingen bieden een mooie kapstok voor een artikel, want Smart en Mitsubishi werkten ooit samen. Het platform van de Colt werd in namelijk 2004 gebruikt voor de eerste Smart Forfour! Een terugblik op de geschiedenis van deze twee modellen.

Smart verwierf bekendheid met de City-Coupé, die in 1998 op de markt kwam. De kleine tweezitter was het resultaat van een samenwerking tussen het bedrijf achter de Swatch-horloges (SMH) en het toenmalige Daimler-Benz. Smart staat dan ook voor S(watch), M(ercedes) en ‘Art’. Later kwam er ook een cabrioversie van op de markt, de City-Cabrio. Uiteindelijk veranderde Smart die naam in 2004 naar Fortwo, een modelnaam die nu nog steeds actief is.
Na de City Coupé zinde Smart op uitbreiding van het aanbod en kwam met de Roadster op de markt in 2003: een tweezits sportautootje met de motor achterin en achterwielaandrijving. In het aanbod van Smart ontbrak na de City-Coupé en Roadster echter nog …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.