Ruim de helft van nieuwe elektrische auto’s voor particulier

Het aandeel particulier gekochte elektrische auto’s in de totale EV-verkoop blijft toenemen. In het eerste kwartaal van dit jaar is ruim de helft van alle geleverde nieuwe elektrische auto’s aan een particulier afgeleverd. Dat blijkt uit cijfers van Bovag, RAI Vereniging en RDC.

Begin april deden Bovag, RAI Vereniging en RDC de kwartaalcijfers uit de doeken. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn 78.539 nieuwe personenauto’s geleverd. Daarvan waren er 12.385 volledig elektrisch, zo becijferen de brancheorganisaties. Dat betekent dat 16 procent van de in het eerste kwartaal van dit jaar geleverde auto’s volledig elektrisch was, maar dat 84 procent dus gewoon een verbrandingsmotor onder de kap had. Het aandeel aan particulieren geleverde EV’s ligt anno 2022 behoorlijk hoog, evenals het percentage EV’s dat daadwerkelijk door een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.