Nissan gaat solid-state accu’s produceren

Nissan werkt hard aan de ontwikkeling van solid-state accu’s. De Japanners hebben nu een productiefaciliteit opgezet waar de prototypes van die accu’s worden gebouwd. In 2028 moet de eerste EV van Nissan met deze accutechnologie op de markt komen.

De prototypes van de solid-state accu’s gaan gebouwd worden in het Nissan Research Center. Met het bouwen van die prototypes wil Nissan niet alleen het nieuwe type accu zelf testen, maar ook ervaring opdoen met het produceren van de vastestofaccu’s. In 2024 wil de fabrikant namelijk al een eerste versie van een productielijn opzetten in zijn fabriek in Yokohama. Vier jaar later moet dan vervolgens de eerste EV met een solid-state accu op de markt komen. Hoe die auto eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. Nissan geeft in ieder geval aan dat het de solid-state accu’s over de gehele linie wil gaan gebruiken, waaronder pick-ups.
Met de introductie van solid-state accu’s denkt Nissan dat de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.