Mazda’s nieuwe zescilinder diesels: tot 254 pk

Waar de ene na de autofabrikant zijn grotere motoren voor kleinere vervangt, komt Mazda met een reeks nieuwe zes-in-lijn benzine- en dieselmotoren. In Europa beleven ze in hun debuut in de splinternieuwe CX-60. Eindelijk weten we meer over de zescilinder diesels.

Mazda haalt de nieuwe CX-60 aanvankelijk alleen als plug-in hybride naar Nederland. Die CX-60 krijgt een 327 pk en 500 Nm sterke aandrijflijn en komt tot 63 kilometer ver op een volle accu. De CX-60 PHEV wordt de eerste plug-in hybride Mazda in Nederland, maar dat is niet de enige primeur voor de nieuwe SUV. Mazda introduceert namelijk doodleuk splinternieuwe zescilinders in de CX-60. Er zitten een zescilinder 3.0 SkyActiv-X benzinemotor én twee 3.3 diesels in het vat. Van die nieuwe zes-in-lijn diesels hebben we nu de eerste specificaties.
Mazda CX-60 e-SkyActiv-D
Mazda introduceert …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.