Verkoop gebruikte campers naar nieuw record

De handel in tweedehands kampeerauto’s was nog nooit zo hoog als in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit de cijfers van Bovag, RDC en Kampeer & Caravan Industrie (KCI). Tegelijkertijd maakte de verkoop van nieuwe campers wel een dipje door.

Het aantal nieuwe geregistreerde campers daalde naar 574 exemplaren in het eerste kwartaal. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 668, wat neerkomt op een min van 14 procent. Volgens de Bovag hebben camperfabrikanten net als de autobranche last van leveringsproblemen door wereldwijde logistieke uitdagingen, chiptekorten en de oorlog in Oekraïne. Daardoor kunnen er simpelweg minder campers worden geproduceerd. Eriba-Hymer was in het eerste kwartaal de Nederlandse marktleider met een aandeel van bijna 14 procent, Adria volgt met bijna 11 procent. De gedeelde derde plek is voor Capron en Knaus, beide met een marktaandeel van 9 procent.
De vraag naar campers blijft echter onverminderd …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.