Smart #1: grootste en sterkste Smart ooit

Wat in de jaren negentig begon met de 720 kg wegende, tweezits Smart City Coupé, leidde tot een 1.100 kg zwaardere, elektrische SUV. Een auto die een nieuw tijdperk inluidt voor Smart, dat nu deels in handen is van het Chinese concern Geely. Hij luistert naar de naam #1 en combineert design uit Stuttgart met techniek die we kennen van Polestar.

Highlights

66 kWh accu, 440 kilometer actieradius
Achterwielaandrijving en 272 pk
AC laden met 22 kW, DC laden met 150 kW
Trekgewicht van 1.600 kg
Na de zomer in de showroom, levering begin 2023
Eerste van een nieuwe generatie modellen van Smart

Op de IAA in 2021 toonde Smart de Concept #1 en dat bleek een realistische voorbode van het seriemodel dat we nu in Berlijn kunnen aanschouwen. Laten we om te beginnen zijn afmetingen eens in perspectief plaatsen. Met een lengte van 4,27 meter is hij een centimeter langer dan de VW ID3. De hoogte is 1,64 meter, dat is meer dan die van niet kinderachtige VW ID4. Kortom, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.