Nieuwe Honda Civic Type-R sloopt ronderecord Suzuka

De nieuwe Honda Civic Type-R is nog niet onthuld, maar de op stapel staande topversie van het Civic-gamma mag zich in zijn klasse nu al de koning van het Suzuka Circuit noemen. De hot hatch is op het circuit natuurlijk niet de snelste auto ooit, maar vestigt wel een nieuw ronderecord voor voorwielaangedreven auto’s.https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/dit-is-de-hybride-honda-civic-ehev/

Liefhebbers van sportieve hatchbacks kijken ongetwijfeld reikhalzend uit naar de komst van de nieuwe Honda Civic Type-R. De nieuwe topversie van de Civic wordt later dit jaar onthuld en dat betekent dat Honda al enige tijd bezig is om de gemoederen voor de komst van de auto nog verder op te warmen. Daar hoort ook weer het vestigen van nieuwe ronderecords bij. Ditmaal rijdt de nieuwe Civic Type-R het ronderecord op het Suzuka Circuit in Japan aan duigen.
De nieuwe Honda Civic Type-R heeft een ronde op het 5,8 kilometer lange Suzuka Circuit in 2 minuten en 23,12 seconden afgelegd. Daarmee is het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.