BMW verdubbelt EV-verkoop in eerste kwartaal

De BMW Group doet wereldwijd goede zaken op EV-gebied. Uit de cijfers van het eerste kwartaal volgt namelijk dat de autofabrikant uit München maar liefst 149,2 procent meer elektrische auto’s verkocht dan dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de grote procentuele stijging vormen de EV’s echter nog maar een klein deel van de totale verkoop van BMW, die juist iets terugliep.

35.289 volledig elektrische BMW’s en Mini’s vonden in het afgelopen kwartaal wereldwijd hun weg naar de eerste eigenaar. De BMW Group verkocht in die periode als geheel echter 596.907 auto’s, waarmee het aandeel van de EV’s in de totale verkoop op 5,9 procent uitkomt. Het totale aantal verkochte auto’s slonk overigens met 6,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Die daling is volgens BMW voornamelijk te wijten aan de oorlog in Oekraïne en de huidige corona-lockdowns in China. Het chiptekort noemt BMW niet expliciet als oorzaak voor de gedaalde verkoop.
Voor de rest van 2022 zet BMW in op een verdubbeling van de EV-verkoop ten opzichte van 2021. In dat opzicht is het jaar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.