Autoverkoop Rusland ingestort

De Russische automarkt is in maart heftig gekelderd. Dat blijkt uit gegevens van het Russische marktadviesbureau Autostat. In maart zijn in Rusland maar liefst 43 procent minder auto’s verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar.

De sancties tegen Rusland hebben ook uitwerking op de autoverkopen in het land. Autostat meldt dat de verkoop van nieuwe auto’s in Rusland in maart met 43 procent is gedaald tot slechts 79.000 stuks.
Diverse autofabrikanten hebben de Russische automarkt voorlopig achter zich gelaten, met beperkte voorraden en hoge prijzen tot gevolg. De Russische krant Kommersant meldt dat nieuwe auto’s in maart in het land gemiddeld 35 tot 45 procent duurder zijn geworden. Svetlana Vinogradova CEO van Ruslands grootste dealergroep Rolf zegt tegen Bloomberg te verwachten dat de vraag naar nieuwe auto’s ook stevig zal afnemen. Vinogradova zegt te verwachten dat de vraag naar auto’s in Rusland op hetzelfde …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.