‘Fiat wordt Tesla voor het volk’

Fiat is van plan om ‘op volle kracht’ terug te keren in het segment van de Punto. Er zit een Punto-opvolger in het vat én een hele reeks elektrische nieuwe modellen, waaronder een nieuwe Panda. Het nieuwe modellenoffensief van Fiat moet van het merk het ‘Tesla voor het volk’ maken, aldus Fiat-topman Olivier Francois.

Het Engelse Autocar heeft om de tafel gezeten met niemand minder dan Fiat-topman Olivier François. François deed daarbij uitgebreid een boekje open over de toekomst van Fiat. Zo verkoopt Fiat waarschijnlijk al uiterlijk 2027 in plaats van in 2030 in Europa uitsluitend nog elektrische auto’s. Bij een volledig elektrische toekomst hoort natuurlijk een vloot elektrische modellen. Momenteel heeft Fiat op dat vlak alleen de elektrische 500E in het aanbod. Tijd dus voor een reeks nieuwe EV’s. En die komen!
De komende vijf jaar introduceert Fiat elk jaar een nieuw model, zo tekent Autocar op …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.