Mitsubishi Galant GTI (1989) – Liefhebber Gezocht

In de rubriek ‘Liefhebber Gezocht’ komen doorgaans twee verschillende soorten auto’s voorbij: exemplaren die in perfecte staat zijn, of die juist wat liefde nodig hebben. Deze Mitsubishi Galant GTI valt in de laatste categorie, al oogt de basis zeker niet slecht voor dit voormalige topmodel uit het Galant-aanbod van die tijd.

De naam Galant ging bij Mitsubishi al mee vanaf de late jaren ’60. In 2012 viel na negen generaties het doek voor de modelnaam, de Galant Fortis – zo heette de negende generatie van de Mitsubishi Lancer in Japan – hield het nog vol tot 2017. De Galant begon als een relatief compact model, maar groeide uiteindelijk uit tot een middenklasser die moest concurreren met auto’s als de Mazda 626, Toyota Camry en Volkswagen Passat. Vanaf de jaren ’80 was de Galant verkrijgbaar in Nederland, toen was het model al aanbeland bij de vierde generatie. De stamboom breidde zich vrij snel uit. De

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.