De XBus is elektrische alleskunner in Twizy-segment

De Xbus is een voertuig waarop een kampeer- en een transportmodule kunnen worden gemonteerd. Hij is nog geen vier meter lang en hij rijdt 200 km elektrisch. Gaat deze auto echt op de markt komen? We gaan op bezoek bij de start-up uit het Duitse Itzehoe.

Bij sommige auto’s hoop je van harte dat ze het productiestadium gaan halen. De Xbus is geen fancy show car uit Silicon Valley, maar een idee uit Itzehoe. Daar heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar het is een stadje in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein en sinds kort de vestigingsplaats van een start-up die een modulaire en lichte, multifunctionele bus wil bouwen. Kritici vinden dat hij eruitziet als een oude bestelbus uit het Oostblok. Maar volgens ons is het lang geleden dat een auto zo vriendelijk naar ons lachte. Hier zijn geen grimmig ogende led-sleuven zoals we die zo vaak zien, maar schattige ronde koplampen en een bijna kinderlijke uitstraling. Echt een auto die …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.