Toyota GR Corolla: de Golf GTI en Focus ST voorbij

Toyota presenteert de GR Corolla, een sportieve topversie van de Corolla die de vloer aanveegt met auto’s als de Volkswagen Golf GTI en Ford Focus ST. Het recept van de al net zo heerlijk gekke GR Yaris is daarvoor deels overgenomen.

Toyota heeft de smaak lekker te pakken op sportief vlak. Met de GR Yaris zette het begin 2020 al een zeer extreme creatie neer en nu herhalen de Japanners dat trucje nog eens met de Corolla. De GR Corolla volgt namelijk een redelijk vergelijkbaar recept om de strijd aan te gaan met de geijkte hot hatches van de wereld. De Toyota GR Corolla heeft namelijk net als de GR Yaris een behoorlijk bredere koets, vierwielaandrijving en in de neus ligt dezelfde 1.6 driecilinder turbomotor.
Toyota GR Corolla
Laten we beginnen met het uiterlijk, want dat maakt er bepaald geen geheim van dat je met een uiterst …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.