Smart presenteert volgende week nieuwe elektrische cross-over

Smart blikte vorig jaar al vooruit op een geheel nieuw hoofdstuk met de Concept #1. De productieversie van die elektrische cross-over is nu zo goed als klaar voor de onthulling.

Er breekt op verschillende fronten een nieuw tijdperk aan voor Smart. Het merk is niet langer voor het grootste deel in handen van Daimler, maar is nu voor de helft van het Chinese Geely. Daimler, nu simpelweg Mercedes-Benz genaamd, is nog wel in bezit van de andere helft van de aandelen, maar Smart verwordt tot een vooral vanuit China aangestuurd merk. Daarbij zet Smart in op een wat ander soort auto dan we van het merk gewend zijn. De kleine stadsauto’s ruimen het veld voor een (nog altijd redelijk compacte) cross-over. Die voorlopig als #1 aangeduide nieuwkomer nadert met rasse schreden.
Dat wil zeggen: Smart geeft nu aan dat op 7 april het doek ervan af gaat. Nog een krap weekje wachten …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.