Brandstofprijzen soms harder omlaag dan accijnsverlaging

Automobilisten rijden vanaf vandaag relatief voordeliger weg bij de pomp. De accijnsverlaging op benzine en diesel, die vandaag is ingegaan, geldt namelijk voor de rest van het jaar. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers doen sommige oliemaatschappijen bovenop de gereduceerde accijns nog een extra prijsverlaging, waardoor de brandstofprijzen voordeliger uitpakken dan verwacht.

Die extra prijsverlaging vanuit de oliemaatschappijen komt volgens marktdeskundige Paul van Selms onder meer doordat er straks geen btw meer hoeft te worden betaald over de accijns die wegvalt, wat de prijs sowieso al met enkele centen drukt. Daarnaast denkt de kenner dat de oliebedrijven hun tarieven nog wat extra verlagen omdat de prijzen op de oliemarkten donderdag hard zijn gedaald. Dat laatste is mede te danken aan de Verenigde Staten, die strategische oliereserves gaan vrijgeven. Bij twee van de vijf grote oliemaatschappijen (Shell, BP, Total, Texaco en Esso) wordt benzine circa 21 cent goedkoper. Bij diesel kiezen die oliemaatschappijen voor prijsverlagingen van 13 en 14 cent. Welke …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.