‘Accijnsverlaging keurig doorberekend door tankstations’

De accijnsverlaging op brandstof die vandaag van kracht is gegaan, is door tankstations keurig doorberekend in de brandstofprijzen. Dat is de overtuiging van Directlease.

Er gingen de afgelopen week wat geruchten rond dat tankstations vandaag wel de prijzen zouden verlagen, maar mogelijk niet altijd evenredig aan de accijnsvermindering. Er zou dan meer marge worden gepakt door de tankstations, terwijl consumenten dat door de prijsdaling niet snel doorhebben. Bij Directlease, dat een app aanbiedt waarmee consumenten overal in Nederland naar goedkope stations kunnen zoeken, is de indruk dat de accijnsverlaging over het algemeen echter correct is doorgevoerd. “Het is ook in het belang van pomphouders om de juiste prijzen te vermelden”, zegt commercieel directeur Aemil Schellens. “Dat zorgt ervoor dat mensen niet de grens naar bijvoorbeeld België overgaan en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.