‘Toename aantal ongelukken na verzetten klok’

De overgang van de winter- naar de zomertijd gaat niet iedereen in de koude kleren zitten. Dat heeft mogelijk ook invloed op hoe we ons op de weg gedragen. De directeur van Flitsmeister doet interessante cijfers uit de doeken die een mogelijk verband aangeven tussen het verzetten van de klok en het aantal ongelukken dat erna op de weg plaatsvond.

Afgelopen zondag ging de zomertijd in en dat betekent natuurlijk dat we de klok een uur vooruit hebben moeten zetten. Een uurtje minder slaap dus. Cijfers die Flitsmeister bij monde van directeur Jorn de Vries vrijgeeft, wijzen op een mogelijk verband tussen het aantal ongelukken en het verzetten van de klok.
Uit gegevens van Flitsmeister blijkt namelijk dat er op zondag 27 maart – de dag nadat de zomertijd inging – in Nederland 51 verkeersongevallen plaatsvonden. Dat zijn er ruim twee keer zoveel als het aantal ongelukken op de zondagen van de voorgaande weken. Om dat te illustreren: op zondag 20 maart vonden 17 ongelukken plaats, op 13 maart 19 stuks en op zondag 6 maart 18 stuks. Fors …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.