Tankstations zetten zich schrap voor accijnsverlaging

Tankstations bereiden zich voor op de verlagingen van de brandstofaccijnzen die vrijdag ingaan. Belangenvereniging Tankstations (BETA) zegt dat pomphouders gezien de verwachte extra toestroom meer personeel gaan inzetten en de voorraden maximaal aanvullen. De laatste dagen is het volgens BETA een stilte voor de storm bij tankstations.

Voorzitter Ewout Klok verkocht woensdag bij zijn eigen tankstation 15 procent minder dan op dinsdag. Hij verwacht dat die relatieve rust zich vandaag nog doorzet, vooral bij particulier verkeer. Op vrijdag gaan de accijnzen op benzine en diesel met respectievelijk 17 en 11 cent omlaag. Ook de accijns op LPG en LNG gaat omlaag, maar met 4,1 cent is die verlaging veel minder voelbaar. Klok verwacht niet dat vandaag de rustigste dag ooit wordt voor tankstations. “Het is wel vaker heel rustig geweest, zoals na de invoering van het ‘kwartje van Kok’,” stelt hij. “Gezien mijn omzet van de ochtend, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.