Stellantis sluit Russische bestelautofabriek

Stellantis ziet zich genoodzaakt om zijn Russische fabriek in Kaluga sluiten. Dat zegt CEO Carlos Tavares tegenover Automotive News. De sluiting heeft geen principiële, maar eerder een praktische reden.

De fabriek van Stellantis in Kaluga gaat namelijk dicht omdat er een tekort aan onderdelen is. Eerder draaide de fabriek om die reden nog door met een verlaagd productietempo, maar nu worden de assemblagelijnen echt stilgelegd. Of die sluiting permanent of tijdelijk is, vermeldt Tavares niet. Verder houdt de topman zijn kaken stijf op elkaar als het gaat om de toekomst van de fabriek onder Stellantis. Over een eventuele afschrijving van de fabriek in de boeken van Stellantis, wat erop zou duiden Stellantis de fabriek voorgoed sluit, liet Tavares zich niet uit. De kans bestaat dan immers dat de Russische autoriteiten de fabriek gaan nationaliseren.
Het sluiten van de fabriek past in ieder …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.