Grand Prix van Las Vegas bevestigd vanaf 2023

De Formule 1 doet vanaf volgend jaar ook Las Vegas aan. De Grand Prix van Las Vegas wordt de derde race in de Verenigde Staten en zal als enige race op de zaterdag worden verreden in plaats van zondag.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het hoge woord eruit: de Formule 1 keert terug naar Las Vegas. In 1981 en 1982 werd er ook al in de gokstad in de staat Nevada geracet, toen nog op een parkeerplaats. Die locatie ging de boeken in als één van de slechtste circuits waar de F1 ooit reed, dat hoopt de Formule 1 niet te herhalen. Daarom wordt er een nieuw stratencircuit voorbereid, dat voor een groot deel over de befaamde ‘Strip’ loopt.
Het circuit wordt 6,12 kilometer lang en kent 14 bochten. Wie bekend is met het gemiddelde stratenplan in steden in de VS, weet dat er weinig vloeiende bochten zijn. Las Vegas heeft daar ook ‘last’ van, maar toch is het gelukt om een circuit uit te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.