Elektrische BMW 3-serie: 526 kilometer actieradius

Maak kennis met de nieuwe BMW i3, een auto die alles anders doet dan de i3 zoals die in 2013 werd geïntroduceerd. De nieuwe BMW i3 is een volledig elektrische versie van de 3-serie en heeft genoeg elektrische longinhoud voor een actieradius van ruim 520 kilometer. Helaas gaat de introductie van de nieuwe i3 hand in hand met de nodige kanttekeningen.

Om maar met de grootste teleurstelling te beginnen: de nieuwe BMW i3 komt niet naar Europa. De volledig elektrische versie van de 3-serie is namelijk speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld en is dus ook niet helemaal gebaseerd op de 3-serie zoals BMW die in Europa verkoopt. De nieuwe i3 heet voluit i3 eDrive35L, een modelnaam waarbij vooral de allerlaatste letter op een belangrijk feit wijst. De nieuwe BMW i3 is namelijk de elektrische versie van de verlengde BMW 3-serie die in China op de prijslijsten staat.
Die Chinese 3-serie L heeft een wielbasis die met 2,97 meter zo’n 11 centimeter groter is dan die van de hier bekende 3-serie. De auto strekt zich uit over een afstand van 4,87 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.