Audi’s Q6 e-tron al deels te zien

Audi heeft met de Q6 e-tron een elektrische SUV in de ontwikkelingskamers staan die voor het merk niet alleen omwille van zijn potentiële verkoopsucces een belangrijke auto is. De Q6 e-tron introduceert bij Audi namelijk een tot op het kleinste moertje nieuw modulair platform voor elektrische auto’s. We hebben je elektrische Q6 e-tron al meermaals in camouflagepak laten zien, nu kijkt de SUV echter onder z’n verhullende  kledij door.

De afgelopen periode hebben Audi en Porsche gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw elektrisch platform: de PPE-basis. Die Premium Platform Electric-architectuur is kort door de bocht genomen ‘het MEB-platform’ voor hoger in de markt gepositioneerde modellen. Het grote voordeel PPE-techniek is de 800 volt-boordspanning die het auto’s van de Volkswagen Groep biedt, technologie die natuurlijk hoge laadsnelheden mogelijk maakt. Audi zet onder meer de productieversies van de A6 e-tron Concept en A6 e-tron Avant Concept op het platform, maar het is de Q6 e-tron die je op deze foto’s ziet die het PPE-platform bij Audi introduceert.
AutoWeek kon …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.