Alpina B4 Gran Coupé: unieke aanvulling op M-aanbod

Alpina neemt de 4-serie Gran Coupé onder handen en onthult de B4 Gran Coupé, waarmee de fabrikant uit Buchloe meteen in een nog niet opgevulde niche springt. BMW M waagde zich immers niet aan de vierdeurs coupé. Voor wie het Alpina een beetje kent, liggen de aanpassingen in de lijn der verwachting.

In het gamma van de 4-serie heeft BMW M de M4 coupé en M4 cabrio. Een absolute topversie van de 4-serie Gran Coupé bleef uit. Alpina springt in dat gat met de B4 Gran Coupé en laat de 4-serie coupé ongemoeid, waardoor de twee elkaar in ieder geval niet bijten. De Alpina B4 Gran Coupé is allereerst te herkennen aan zijn aangepaste voorbumper met Alpina-letters onder de grille. Voor wie hoop had dat Alpina de controversiële grille van BMW zou schrappen, komt het misschien als een teleurstelling dat die nog steeds aanwezig is. Aan de zijkant dikte Alpina de auto iets aan met subtiele zijskirts en onder de achterbumper zit een diffuser met vier uitlaten. Een bescheiden spoilerlip op de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.