Honda Civic (1983) – Klokje Rond – Uit de Oude Doos

Een terugblik op de eerste aflevering van Klokje Rond wees uit dat je destijds al met kilometerstanden mee kon doen waar we nu onze hand niet meer voor om zouden draaien. Bij de Honda Civic die we exact 30 jaar geleden te gast hadden, zat dat al wat anders.

Begin dit jaar blikten we al uitgebreid terug op de eerste Klokje Rond-keuring ooit, met een Toyota Corolla die zo’n 2 ton op de klok had. Met zo’n kilometerstand hoef je tegenwoordig echt niet meer aan te komen om een kans te maken voor een hoofdrol in Klokje Rond. Dat geeft wel aan dat 30 jaar geleden de standaard nog wat lager lag als het aankwam op hoelang een auto mee moest kunnen. “Een auto met meer dan een ton op de teller is moeilijk te verkopen”, illustreerden we. Dan zou de kandidaat van week 13 van 1992 schier onverkoopbaar moeten zijn. Toen hadden we namelijk een Honda Civic op …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.