Fukang ES600 is elektrische Peugeot 308 Sedan

Peugeot komt in 2023 met een elektrische e-308 en e-308 SW. Een elektrische sedan van Peugeot ontbreekt in Europa. Wat dat betreft heeft men het in China beter voor elkaar. Daar komt namelijk een elektrische versie van de 408, wat in feite weer een sedanversie van de vorige 308 is.

De elektrische sedan die in dit artikel de hoofdrol speelt, is een product van Fukang. Fukang – officieel Dongfeng Fukang – is een merk van – je raadt het al – het grote Chinese Dongfeng. Fukang werd midden jaren negentig uit de grond gestampt en verkocht in de vorm van een simpelweg Fukang en later Dongfeng Fukang geheten model een in China geproduceerde versie van de Citroën ZX. Die Fukang was er niet alleen als hatchback, maar onder meer ook als sedan. Dat is echter niet de sedan waar we het vandaag over hebben. Dat is namelijk de volledig elektrische Fukang ES600.
Fukang ES600
De ES600 is een creatie van het huidige Fukang, een samenwerkingsverband tussen Dongfeng Motor en – …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.